Kinder mléčný řez bez mouky a cukru


Pokud si přečtete složení kupovaného Kinder mléčného řezu, tak vám musí být jasné, že to není zrovna to nejlepší pro vaše děti. Proto je lepší si ho upéct doma zdravěji a levněji.
Budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 150g smetanového sýru
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 2 lžíce medu nebo jiného sladidla
- vanička mascarpone nebo tvarohu na náplň + med
Oddělíme bílky od žloutků. Správný postup by byl asi vyšlehat zvlášť sníh a zvlášť žloutky s ostatními surovinami na těsto, ale já to dělám tak, že si v robotu nejdříve ušlehám sníh z bílků a postupně do něj hážu ostatní suroviny. Jsem prostě lenoch a nemám ráda špinavé nádobí navíc:-)
Jakmile máme těsto hotové, nalijeme ho na plech s pečícím papírem a pečeme cca 12 minut na 220°C. Necháme vychladnout a přepůlíme na půl. Tvaroh nebo mascarpone utřeme s medem, natřeme jednu půlku těsto a druhou přiklopíme. Necháme zchladnout v ledničce a nakrájíme. Dobrou chuť!