Ovocné knedlíky bez mouky a cukru

Na jejich chuť je potřeba si chvilku zvyknout, ale potom už jiné chtít nebudete. Když jsem je poprvé dala někomu ochutnat, první reakce vždycky byla „Potřebuju si to osladit“. Všichni ale později přiznali, že si na tu chuť už zvykli a není třeba nic doslazovat.
Dělala jsem je již na několik způsobů. Nejjednodušší je udělat jenom koule, které se přelijí omáčkou z ovoce, anebo je klasicky naplnit ovocem. Zkoušela jsem s jahodami, meruňkami a švestkami a vždy chutnaly skvěle. U švestek jsem dovnitř dala kousek marcipánu místo pecky, ale to už nesplňuje to „bez cukru“😊
Na těsto je potřeba
250 g strouhaného kokosu
4 vejce
2 lžíce psyllia (nebo bramborové vlákniny)
250 g tvarohu
Postup přípravy
Kokos s psylliem dáme do mixéru a umixujeme na lepkavou hmotu. Přidáme tvaroh, žloutky a ušlehaný sníh z bílků. Díky sněhu jsou knedlíky více nadýchané. Teď už je na nás, jestli vytvarujeme pouze koule, nebo naplníme ovocem. Vaříme v osolené vodě než vyplavou, cca 3-4 minuty.
Dobrou chuť!